Zomerhelm zijn er motorhelmen speciaal voor de zomer 2022!

zomerhelm

Bestaat er zoiets als een zomerhelm, en welke eigenschappen moet een motorhelm hebben om bestand te zijn tegen de hitte?

Bestaat er zoiets als zomerhelmen en welke eigenschappen moet een motorhelm hebben om tegen de hitte bestand te zijn? Hoewel er genoeg jassen, broeken, handschoenen en zelfs schoeisel op de markt zijn die bestand zijn tegen de hoge temperaturen, weten niet alle motorrijders welke eigenschappen een motorhelm moet hebben om bestand te zijn tegen de 30+ graden die we binnenkort in de meeste delen van Nederland zullen hebben.

De zomer staat voor de deur en het is raadzaam dat uw motoruitrusting enkele aanpassingen ondergaat om te voorkomen dat u tijdens uw ritten gaat bakken. De ervaring leert ons dat de zinderende hitte voor bijna alle liefhebbers van tweewielers een van de meest oncomfortabele situaties van deze maanden is.

Niet alleen omdat rijden met een oververhit hoofd niet goed en niet veilig is, maar ook omdat het gevoel na het afdoen van je helm niet onaangenamer kan zijn: zweterig, moe en stinkend. Als je onderweg bent, is het OK, maar wat als je op kantoor aankomt en er zo uitziet?

Je kunt niet zeggen dat er zomerhelmen en winterhelmen zijn, maar er zijn wel een aantal kenmerken die zijn ontworpen om goed om te gaan met de ontberingen van de hitte en een aantal van de effecten ervan te verzachten. Hier zijn de vijf belangrijkste. Als u overweegt uw motorhelm te vernieuwen, verlies deze dan niet uit het oog, want zij zullen het verschil maken bij uw aankoop.

Helm met goede Ventilatiesysteem


Er zijn meer of minder gesofisticeerde exemplaren, maar zij hebben allemaal tot doel de lucht binnenin de helm te laten stromen om het hoofd van de rijder koel te houden. Kortom, de stroming is van voor naar achter, waardoor warmte en vocht de helm in en uit gaan.

Als u voor een regelbaar ventilatiesysteem wilt gaan, kunt u zelf bepalen hoeveel lucht u tijdens het rijden wilt.

De reden is dat bij het besturen van hoge snelheden een te grote ventilatie uw hoofd te veel kan bewegen, u lawaai kunt krijgen of uw nek en nekwervels pijnlijk kunnen worden door de weerstand die tegen de wind in wordt uitgeoefend. Wees voorzichtig, want het tegenovergestelde, namelijk het dragen van een helm die praktisch luchtdicht is, heeft ook zijn gevaren. Het gebrek aan zuurstof of schone lucht in de helm zal je lusteloos maken en het moeilijk maken om goed te rijden. Zoals altijd, gebruik je gezond verstand en breng jezelf niet in gevaar.

In ieder geval zal het ventilatiesysteem dat u kiest, nauw samenhangen met het type motor dat u gebruikt. Als u op een scooter rijdt, is het misschien niet de moeite waard een helm te kopen met een groot aantal luchtinlaten en -uitlaten, omdat de snelheden die u zult bereiken, in de regel, niet erg hoog zullen zijn. Als je een hardcore pendelaar bent, is het ook onverstandig om te kiezen voor een helm met een slechte luchtgeleiding, want daar ga je veel last van krijgen.

Ademende binnenvoering


Voor wie veel zweet, moet het ventilatiesysteem gecombineerd worden met een helminterieur dat ontworpen is om al dat transpiratievocht af te voeren. Daarom raden wij aan dat de voering ademend en hypoallergeen is. Er zijn motorrijders die een echte smeerboel op hun gezicht krijgen omdat het contact tussen het zweet en de voering van de helm binnen een paar uur na het rijden allergieën veroorzaakt. Niet verlegen zijn. Als het gezegd moet worden dat je een delicate teint hebt, dan zij het zo.

Uitneembaar en wasbaar interieur. De binnenkant van de helm niet wassen is tijdverspilling. Als dat niet kan omdat het model dat u hebt u niet toestaat het te verwijderen, neem dan een chemisch reinigingsproduct, er zijn er trouwens die zeer doeltreffend zijn. Als u een nieuwe helm moet kopen of u bent een beginner en u bent op zoek naar nieuw materiaal, aarzel dan geen moment. Kies een helm met een uitneembaar en wasbaar binnenwerk. U zult afscheid nemen van bacteriën en nare geurtjes. We hebben u al verteld dat een helm erg kan stinken als u hem niet verzorgt, dus zorg er ten minste een paar keer per jaar voor.

Enige tips over hoe je je pads schoon houdt? Haal ze er voorzichtig uit, dompel ze in een mild sopje, knijp of draai ze niet, zodat ze hun textuur en vorm niet verliezen, en laat ze ten slotte uitlekken en in de schaduw drogen. Was ze niet in de machine en stop ze er pas weer in als ze goed droog zijn. Onthoud dat haast nooit een goede vriend is.

Intrekbare zonneklep


Dit is een van de accessoires die de meeste merken aanmoedigen om in hun nieuwe modellen op te nemen. We hoeven niet uit te leggen waar een zonneklep voor dient. Het zal van pas komen om die directe stralen te vermijden die u kunnen verblinden en u blind kunnen maken op het slechtste moment. Als u bovendien een helm koopt waarbij u het vizier omhoog en omlaag kunt zetten, zult u geen enkel probleem hebben om hem het hele jaar door te gebruiken.

Afneembare vizieren


We kunnen u niet zeggen dat u in de zomer zonder scherm moet doen, want dat is een zeer persoonlijke beslissing, maar er zijn modellen waarbij het mogelijk is om het scherm weg te laten. Het grote voordeel is dat u zult genieten van de extra lucht. Het nadeel is dat u niets te maken zult hebben met muggen, kleine projectielen, stof, zand, enz.

Als u weet dat u in uw stad, dorp of zomerverblijf met lage snelheid en over korte afstanden zult rondrijden, kunt u het overwegen. Als u de fiets intensief gaat gebruiken, is het beter het scherm niet te verwijderen. Het is een basiselement van de bescherming van uw ogen en gezicht in het algemeen.

Vizieren


Vizieren zijn het laatste voorwerp dat u kan helpen tegen de zon en de hitte. Ze zijn zeer typisch voor trial- en enduro-fans, omdat ze een beetje extra schaduw bieden en ook beschermen tegen takken en kleine obstakels in het gezicht. Meer en meer bedrijven introduceren echter hybride modellen in hun nieuwe collecties. Bij voorbeeld helmen van het jet-type voor gebruik in de stad, maar die esthetisch gezien en wat functies gemeen hebben met off-road helmen. Of klassieke toerhelmen die ook geschikt zijn voor ruige wegen.

In al deze gevallen kan het vizier een toevoeging zijn. Met het gemak dat je het vizier aan het eind van de zomer kunt verwijderen of kunt blijven dragen. Het is aan jou.

Op basis van deze vijf kenmerken bent u goed op weg om een motorhelm te vinden die het ook in de heetste maanden van het jaar goed doet. Maak niet de fout om een helm voor de zomer te zoeken, want die zul je niet vinden. Wat u wel kunt hebben zijn twee helmen: één meer voorbereid, om het zo maar te zeggen, op de hoge temperaturen en één voor de rest van het jaar. Het is een kwestie van afwegen of het de investering waard is in termen van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt of de tijd van het jaar waarin u het meest rijdt. Wat je ook doet, denk aan je veiligheid en comfort.

Jhaaman
zomerhelm