Smartphone- en GPS-houders voor motorfietsen welke kan ik gebruiken?

smartphone- en GPS-houders

Smartphone- en GPS-houders voor motorfietsen

Smartphone- en GPS-houders een paar goede tips die wij thuis altijd hebben gekregen, is om de juiste weg te volgen, en wat is een betere manier om dat te doen dan een goede GPS. Tegenwoordig zijn er veel apparaten met GPS-functie die ons de juiste route vertellen, het probleem komt wanneer we deze op een motorfiets willen gebruiken, de meeste apparaten zijn niet voorbereid op guur weer. Heb je ooit geprobeerd om je Smartphone of GPS aan de genade van een regenachtige dag over te laten? Het is heel goed mogelijk dat het na die ervaring alleen nog als presse-papier zal dienen. smartphone- en GPS-houders

Gelukkig voor motorrijders heeft het Italiaanse merk GIVI ons een nieuwe familie smartphone- en GPS-houders voorgesteld die ontworpen zijn om ons het leven gemakkelijker te maken. Met een innovatief ontwerp en gebruikmakend van geavanceerde technologie, beantwoordt het aan een marktbehoefte die tot nu toe een beetje verwaarloosd was.

Deze nieuwe modellen maken het mogelijk om, door middel van een eenvoudige installatie, onze mobiele toestellen snel en veilig op elk type motorfiets te plaatsen.

Met het nieuwe bevestigingssysteem op basis van Trancklock-technologie, ontworpen door GIVI, wordt elke houder uit de collectie met een eenvoudige klik op het stuur van onze fiets gemonteerd. De kits bestaan uit twee delen, het bevestigingssysteem voor het stuur en de houder voor het toestel. Er is ook een speciaal accessoire voor sturen die geen rond gedeelte hebben.

Het Italiaanse design komt tot uiting in de vele kwaliteitsdetails waarmee zij hun uitrusting hebben opgesierd, zoals de zonneklep, EVA-vulling (micro-poreus isolatiemateriaal van hoge sterkte en dichtheid dat trillingen absorbeert), ritssluitingen, doorzichtig venster voor tastbaar gebruik van het toestel, ingang voor netsnoer, waterdichte behuizing, enz. smartphone- en GPS-houders

Verschillende opties smartphone- en GPS-houders


Op dit moment zijn er verschillende modellen beschikbaar die ons verschillende mogelijkheden bieden om een betere aanpassing aan ons toestel te krijgen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen.

De interfone is geschikt voor smartphones en GPS met schermen tot 3,5″. De positie van de zonneklep geeft aan dat hij is ontworpen om hoofdzakelijk in verticale positie te worden gebruikt, hoewel we de oriëntatie naar onze wens kunnen wijzigen (zoals bij de andere modellen). Er zit een extra veiligheidsriem in. Het ontwerp is gebaseerd op de iPhone 4.

De interfone is ook geschikt voor navigators en telefoons met schermen tot 3,5″, maar in dit geval vinden we het vizier aan de lange kant gepositioneerd, wat het gebruik in horizontale positie optimaliseert.

Met de interfone kunnen we toestellen met schermen tot 4,3″ dragen. De zonneklep is ook aan de horizontale kant.

De interfone heeft een capaciteit voor modellen met schermen tot 5″ en is ontwikkeld voor gebruik in horizontale positie.

Naast de beugels biedt sp connect, een accessoire voor niet-ronde of verborgen sturen waarmee we de navigatorhouder op de meeste motorfietsen op de markt kunnen installeren en die compatibel is met alle navigatorhouders van de familie.

Kortom, er zijn geen excuses meer, wie verdwaalt op een motor is omdat hij dat wil. smartphone- en GPS-houders

Paar smartphone- en GPS-houders!

INTERPHONE iPhone 4 houder, Smartphone en auto GPS houders, moto

iPhone 4 houder moto Houder voor Iphone 4 voor ronde sturen (doorsnede 12 tot 30 mm) Spat-waterdicht Schokbestendig quick-release 360° aanpasbare positie Volle toegang tot touchscherm en knoppen De breedte van de bevestiging op het stuur is 3,8cm Deze houder is voorzien van een schokabsorberende siliconen adapter, die perfect de vorm van de betreffende smartphone heeft. Een smartphone met specifieke hoes past hier niet in.

RAM MOUNTS X-Grip® voor 7-8 tablets, Smartphone en auto GPS houders, RAM-HOL-UN8BU

X-Grip® voor 7-8 tablets RAM-HOL-UN8BU De X-Grip® is het alternatief voor de vaak lege smartphonehouder of plastic-hoes op je stuur. Het is stijlvoller, praktischer, eleganter en eigenlijk gewoon ook handiger. Deze X-Grip® ‘tablet’ van RAM MOUNT is herkenbaar aan de witte rubberen opzetstukjes aan de achterzijde.

Die gebruik je als praktisch hulpmiddel om ‘het kruis’ of ‘de X’ goed te zetten, want die afstand is er eentje op tablet-maat. Groot, met andere woorden. Het gaat hier om de X-Grip®-versie die geschikt is voor tablets van 7”-8”. Met pootjes vervaardigd uit roestvrij staal heeft deze – door veren ondersteunde – houder op die manier altijd de perfecte pasvorm voor die tablet. De zwarte rubberen opzetstukjes (die je zo nodig kan vastlijmen) garanderen de veiligheid en stabiliteit onderweg.

Mocht je daar toch nog twijfels over hebben, dan gebruik je het meegeleverde elastiek (de ‘Tether’), die meteen de goede vorm heeft. Achteraan zie je vanzelfsprekend de kenmerkende 1”-kogel die als basis dient voor zowat elk denkbaar opzet- of verlengstuk. De enige voorwaarde om hier lang en veel van te genieten, is dat je de uiterste reikwijdte van de houder niet overschrijdt.

Bij een minimale breedte van 6,35 centimeter mag de hoogte van het vast te klikken toestel maximaal 17,78 centimeter bedragen. Tabletformaat, we herhalen het nog eens. Horizontaal georiënteerd wordt dat een maximale breedte van 14,61 centimeter, waarbij je nog 10,16 centimeter hoog mag gaan. De diepte is altijd 2,22 cm, wil je het veilig houden. Vind je dit een beetje teveel van het goede, dan zijn de kleinere, standaard X-Grip® of de iets grotere (maar nog altijd kleiner dan deze) X-Grip® Large misschien meer je ding? smartphone- en GPS-houders

RAM MOUNTS Quick-Grip™ Wireless, Smartphone en auto GPS houders, RAM-HOL-UN14WB

Quick-Grip™ Wireless RAM-HOL-UN14WB De RAM® Quick-Grip™ Wireless-oplader en houder is een hele mondvol, maar hij kan dan ook wel iets. Het is een draadloze oplader voor telefoons die bovendien je smartphone netjes vasthoudt onderweg. Ideaal voor de motorfiets dus, waarbij je die smartphone gebruikt zoals vanouds terwijl hij vanaf nu ook gewoon oplaadt.

Want laat ons eerlijk zijn: dat was vaak het probleem wanneer een smartphone dubbelt als gps. En dat behoort met de RAM® Quick-Grip™ Wireless-oplader en houder tot het verleden. Je smartphone erin vastmaken lukt probleemloos, zelfs met één hand. De houder schuift op en neer en je smartphone klikt als het ware tussen de twee uitersten. Er bestaat trouwens ook een met veren uitgeruste, viervoudige X-Grip® Technology-smartphonehouder, in – ah ja – X-vorm.

Ze hebben allebei dezelfde eerste functie: zorgen dat je smartphone bij aankomst staat waar hij bij het begin ook stond. En als dat lukt, verlegt de focus zich naar het opladen ervan. De draadloze oplaadbeurt verloopt via de basis van de houder. Het ‘draadloze’ slaat voor alle duidelijkheid op de verbinding tussen smartphone en RAM® Quick-Grip™-oplader.

Die laatste moet zijn energie wel via een USB-kabel van het voertuig waarop hij bevestigd is, halen. Dat kan eventueel via een lader voor USB-poort RAM-CHARGE-V7MU verlopen. Een drukknop laat je toe de RAM® Quick-Grip™-oplader ‘gewoon’ als houder te gebruiken, zonder de oplaadfunctie. Het ledlampje op de basis verraadt of alles naar behoren functioneert.

Dat is – gezien de robuuste uitwerking van deze oplader – in vrijwel alle omstandigheden het geval. smartphone- en GPS-houders