Motorhelm in de uitverkoop volg deze 3tips

Motorhelm in de uitverkoop

Volg deze tips als je een goede motorhelm in de uitverkoop wilt kopen

Hebt u ooit een motorhelm in de uitverkoop gekocht en u een paar dagen later gerealiseerd dat hij niet is wat u ervan verwachtte? Of het past te strak, of het is te groot, of je begint gebreken te zien die je eerder niet opmerkte.

Impulsieve aankopen, gemotiveerd door onweerstaanbare aanbiedingen of spotprijzen, verblinden ons vaak. Van daar naar die veelgebruikte uitdrukking “Ik neem het voor [noem de prijs] euro” is maar een kleine stap.

Maak je geen zorgen. We vallen allemaal wel eens ten prooi aan die duistere kant die maakt dat we in nul komma nul een artikel in ons fysieke of virtuele winkelwagentje hebben liggen waar we uiteindelijk spijt van gaan krijgen.

Als we het hebben over motoruitrusting, kan dit ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor uw portemonnee, maar ook voor uw veiligheid.

Ten eerste omdat het niet een kledingstuk is dat iedereen draagt en het niet gemakkelijk zal zijn een motorkledingstuk te “passen” dat u niet goed hebt. Ten tweede, als u per se een product wilt gebruiken dat niet op uw maat is of niet de juiste kwaliteit heeft, zult u niet goed rijden en zult u er ook niet zeker van zijn dat het u goed beschermt bij een val of een ongeval.

Bovendien hebben we het in het specifieke geval van de helm enerzijds over het enige uitrustingsstuk dat wettelijk verplicht is voor een motorrijder en anderzijds over het voorwerp dat bedoeld is om het hoofd te beschermen.

Daarom willen wij u vandaag enkele gouden tips geven als u een goede motorhelm in de uitverkoop wilt kopen. Volg ze en je zult nooit meer geld verspillen.

3 tips om verstandig te winkelen


Heb ik het echt nodig? Dit is misschien een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen en niemand anders. U weet als geen ander of uw helm aan vernieuwing toe is of dat hij in perfecte staat verkeert. Wij zeggen niet dat u het niet moet kopen, maar dat u het moet kopen wanneer het nodig is.

Over tijden gesproken, er zijn deskundigen in de psychologie van het winkelen die geloven dat de beste tijd om te kopen ‘s morgens is. Het lijkt erop dat we, naarmate de dag ten einde loopt, onze energie in het algemeen verliezen en daarmee ook onze kracht om nee te zeggen tegen die coole retrohelm die ons uit de etalage of vanachter het computerscherm toeroept.

Als het u duidelijk is dat het tijd is om uw helm met pensioen te laten gaan en u kiest een goed en rustig moment om hem te kopen, denk dan nog eens goed na over uw beslissing. Dit is de beste manier om een dwangmatige aankoop te vermijden.

We weten dat er “flits”-, “beperkte”, “zolang de voorraad strekt”-, “alleen vandaag geldig”-aanbiedingen zijn en een lange reeks beweringen om het beslissingsproces te versnellen, maar omdat het zo’n belangrijk element is, is het een goed idee om alle informatie nog eens door te nemen en er een nachtje over te slapen.

7 praktische vragen over uw behoeften


De manier om een goede motorhelm te kopen tijdens de solden is niet anders dan in andere periodes van het jaar. In die zin hebben we het in onze blog al verschillende keren gehad over waar u rekening mee moet houden. Wij raden u aan de verschillende berichten hierover te lezen, vooral als u een beginner bent. Nieuwelingen en verkoop kunnen een zeer explosieve combinatie zijn, dus laat je niet in de war brengen.

Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat alle functies geschikt zijn voor u en uw motor. Als je bovendien je oog hebt laten vallen op een helm die in de uitverkoop is, geweldig. We houden allemaal van sparen, nietwaar? Maar eerst het een en ander, dus gaan we je het werk gemakkelijker maken. Hier is een reeks vragen die u moet beantwoorden voor u een keuze maakt.

1 Welk type fiets heb ik?


Het hebben van een scooter is niet hetzelfde als het hebben van een naked, custom of trial bike. Dit zal de eerste aanwijzing zijn om te weten welk type helm voor u het meest geschikt is. Wees voorzichtig, want het gaat hier niet om esthetiek, maar om bescherming.
Om maar een voorbeeld te geven: scooterhelmen hebben de neiging om voorrang te geven aan het zijdelingse zicht, vanwege de grote verkeersdrukte in steden. Om alles onder controle te houden zonder uw hoofd overmatig te moeten bewegen, is de beste optie voor motorrijders in de stad dan ook meestal een helm met een breed scherm.

Deze eerste screening zal ervoor zorgen dat u geen helm draagt die u door uw oog kunt zien, maar die op de weg niet uw bondgenoot is.

2 Hoe ga ik de helm gebruiken?


Ons advies is altijd om het beste te dragen dat er voor uw segment bestaat. Sommige mensen raden een helm aan van min of meer goede kwaliteit, afhankelijk van hoe vaak u uw fiets gebruikt, maar de waarheid is dat u een ongeluk kunt krijgen, of u nu veel of weinig fietst.
Zeker in de uitverkoop vindt u valhelmen tegen echt lage prijzen, maar idealiter moet u goed nadenken over de prijs-kwaliteit-veiligheid verhouding.

Ja, we zijn niet in de war. Om een T-shirt te kopen, is het voldoende om naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken. Het ergste wat kan gebeuren is dat het 2 rondes duurt. In het geval van een motorhelm in de uitverkoop, moet u veiligheid toevoegen aan prijs en kwaliteit. Het is niet voor niets dat je je lichaam op het spel zet.

3 Van welke materialen zijn ze gemaakt?


Je hoeft geen expert te zijn. Kijk maar eens naar de materialen die door de grote helmfabrikanten worden gebruikt en je hebt genoeg informatie om een goede keuze te maken. Dan beslist u wie u een helm aanbiedt die in alle opzichten goedkoop is en wie u een goede helm in handen geeft voor een interessante prijs.


En als u geen tijd hebt om meer te weten te komen of als u vindt dat de stof te ingewikkeld is, stel dan uw vragen. Het maakt niet uit of de winkel online of fysiek is. Een goede winkel onderscheidt zich altijd door zijn klantenservice. Een slechte productfiche, een twijfel die niet via e-mail of commerciële chat wordt opgelost of een persoonlijke uitleg die u niet helemaal begrijpt, zouden u moeten doen ophouden naar de sirenenzang van de prijs te luisteren.

Om 3 specifieke gevallen te noemen: voor het model Scout Air helm heeft Bell een Tri-Matrix schaal van aramide, koolstofvezel en glasvezel met In-Molding technologie gemaakt die de helm zeer licht maakt. In zijn topgamma helmen verwerkt HJC glasvezel, carbon, aramide, Kevlar en carbon-glas. Koolstofvezel is ook een materiaal dat voorkomt in Shark- of LS2-helmen.

Merk op dat de eenvoudigere modellen gewoonlijk gemaakt zijn van polycarbonaat of thermoplastische hars.

4 Heeft u veiligheidstesten?


Veiligheidstests zullen u vertellen hoe bestendig de helm is in de slechtste omstandigheden. Veel merken voeren hun eigen tests uit en maken er reclame voor. Wij raden u aan een kijkje te nemen op de website van het merk en te zoeken naar aanverwante informatie.
Er bestaat ook de mogelijkheid onafhankelijke analyses te raadplegen. Het Sharp-rapport is zeker een van de meest geraadpleegde. Sharp is een Britse overheidsinstelling die de verschillende helmen op de markt test en ze onafhankelijk beoordeelt.

Het merk of model dat u leuk vindt is er misschien niet, maar u verliest niets door een kijkje te nemen.

5 Is het goedgekeurd?


Dit is essentieel. Het is niet nodig om nog iets toe te voegen. Wijs elke helm af die geen Europese homologatie heeft, hoe goedkoop hij ook is of hoe goed hij er ook uitziet.


6 Is het mijn maat?


Lijkt voor de hand liggend, nietwaar? Nu we toch in de verkoop zitten, vergeet niet dat een helm goed moet passen. Dit is niet hetzelfde als een “klein beetje” klein. Het is waar dat, door slijtage, het interieur kan wijken, maar nooit zoveel dat een maat wordt gered.
Het omgekeerde is evenmin haalbaar, d.w.z. een helm kopen die een “beetje” groot is. Het hoofd wordt voorlopig noch dikker noch slanker. Als die motorhelm in de uitverkoop niet jouw maat is, zet je er dan overheen en “Let it go!”

7 Bied je me troost en/of communicatie extra’s?


Verder kijken dan het huidige moment en je afvragen of de helm op middellange en lange termijn in je behoeften zal voorzien, is een goede manier om koopjes die niet zo goed zijn, uit te sluiten.
Bedenk welke comfort- of communicatie-extra’s de helm die je op het oog hebt biedt: heeft hij een geïntegreerd zonnevizier en goede ventilatie voor de zomer? Kan er een intercom op worden aangesloten? Is het binnenwerk uitneembaar, wasbaar en anti-allergeen? Beschikt hij over een nood afzuigsysteem?

Een kwestie van vertrouwen


Tot dusver hebben wij gesproken over psychologische en praktische elementen die met u te maken hebben. Bij het kopen van een motorhelm in de uitverkoop is het echter van essentieel belang dat u andere externe factoren controleert, zodat u zich niet bedrogen of zelfs opgelicht voelt.

Pas op voor buitensporig lage prijzen voor helmen van topklasse


Er is geen betere haak dan een bodemprijs voor een top-of-the-range helm. We zijn als vliegen op honing, is het niet? We zeggen niet dat het niet mogelijk is, maar zorg ervoor dat je niet voor de gek gehouden wordt.


Kijk uit voor vervalsingen en spooksites


Kijk en zie of je bij een nieuwe online verkoper koopt. Soms zijn de sites die u ontdekt of die u worden aanbevolen niet schoon. Het kan zijn dat u een namaakproduct koopt, of dat u er zelfs voor betaalt en het nooit aankomt. Wij willen u niet bang maken, maar wij hebben uit betrouwbare bron vernomen dat dit verschijnsel zich voordoet in de kleding- en schoenensector. Wees gewoon voorzichtig.


Ga op zoek naar gespecialiseerde winkels


Als je er niet aan zou denken je fiets in een supermarkt te kopen, waarom zou je dan wel een helm kopen? Het is een echt voorbeeld. Er zijn aanbiedingen van motorhelmen geweest in de winkels van een bekend voedingsmerk. Schoenmaker voor je schoenen, zoals het gezegde luidt.


Pas op voor de koopwoede


We willen allemaal verkopen, maar uiteindelijk is een ontevreden klant die onder druk koopt, een klant die weggaat. Neem je tijd. Geef niet toe aan de vraag naar onmiddellijke tijd.


Geef je rechten niet op


Met of zonder kortingen, u hebt dezelfde rechten als een consument.


Eis dezelfde test- en/of retourgarantie


Koop niet van een site waar u niet de mogelijkheid hebt om te proberen en terug te sturen of waar het retourneren van een product een heel gedoe is.


Duidelijke, snelle en gevarieerde contactkanalen


Wat gebeurt er tijdens en vooral na de aankoop? Dit zijn belangrijke vragen, zodat u geen spijt krijgt van het kopen van een motorhelm in de uitverkoop. Service na verkoop zal het verschil maken tussen een tweede aankoop of het langdurig vervloeken van de eerste. De contactkanalen moeten duidelijk zijn – met welke afdeling u op een bepaald moment contact moet opnemen -, gevarieerd – via e-mail, webcontactformulier, chat, telefoon, WhatsApp of sociale netwerken – en snel.


Vertrouwen ook online


Bij Jhaaman beroemen werken wij enkel met betrouwbare leveranciers met maximale transparantie, veiligheid en vertrouwen garandeert bij het kopen en browsen. Als u niet voor ons kiest, zoek dan tenminste een winkel die het ook heeft.

Jhaaman
Motorhelm in de uitverkoop