Motorfietskleding Leer of textiel? Welke is voor mij het beste.

Motorfietskleding Leer of Textiel?

Motorfietskleding Leer of textiel?

Motorfietskleding Leer of Textiel? deze vraag kom bijna dagelijks in onze mailbox. Wat is beter, leren motorkleding of textiele motorkleding?’. Als het gaat om het dragen van motorkleding, hangt het af van veel verschillende factoren. Daarom is het moeilijk om deze vraag op een snelle en korte manier te beantwoorden. Er is nogal wat verschil tussen racen op het circuit en ‘s morgens op je motor te stappen om droog, warm en zichtbaar door het verkeer te rijden om vervolgens in je casual werk-outfit aan je bureau te zitten. Daarom gaan we een aantal verschillende onderwerpen bespreken met betrekking tot de voor- en nadelen van leren en textiele kleding, we kiezen ook een winnaar per onderwerp.

Motorfietskleding Leer of
Motorfietskleding Leer of Textiel?

Bescherming in een lederen motorpak

Als het gaat om bescherming, denk ik dat we allemaal weten welke van de twee wint: een leren motorpak. Een nauwsluitend pak moet aanvoelen als een tweede huid die om je lichaam gewikkeld is. Omdat het nauwelijks beweegt tijdens een val, wordt de kans op scheuren relatief klein. En ondanks dat een leren pak niet speciaal ontworpen is voor het raken van harde obstakels, biedt het toch de beste bescherming.

Comfort van een textiel motorpak

Textiel is veel soepeler dan leer. Textiel motorkleding is vaak ook veel ruimer dan leer, waardoor je iets meer ademruimte hebt. Deze ademruimte is letterlijk iets als het gaat om een motorpak. Een leren pak kan binnen een uur beginnen te voelen als een sauna, de meeste textiele kleding is waterdicht, ademend en voorzien van ventilatieritsen.

Motorfietskleding Leer of Textiel?
Motorfietskleding Leer of Textiel?

Bij motorcross is de keuze heel simpel Textiele motorkleding!

Prijs van textiele motorkleding

In de meeste gevallen zullen textiele motorpakken goedkoper zijn dan leder. Er zijn echter uitzonderingen, zoals de hoogwaardige technische uitrusting van Alpinestars, REV.IT of de scherp geprijsde leren motorpakken van Macna. Maar over het algemeen zijn de prijzen voor textiel veel lager dan voor leer. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je wel wat kwaliteit opoffert als je voor de allergoedkoopste prijscategorie gaat. Dus voordat u gaat kijken, probeer uit te zoeken wat uw eisen zijn met betrekking tot waterbestendigheid, bescherming en duurzaamheid.

Onderhoud van textiele motorkleding

Heb je je schoenen ooit een glans gegeven? Het is nogal een grote klus. Een lederen pak heeft minimaal dezelfde behandeling nodig. U moet uw handen vuil maken om uw lederen pak schoon te maken en met onderhoudsproducten in te wrijven. Textiel ? aan de andere kant ? gaat recht in de wasmachine. Nou ja, min of meer… Kijk in ieder geval naar de wasinstructies.

Motorfietskleding Leer of
Motorfietskleding Leer of Textiel?

Bij een motor als deze staat leerenpak geweldig.

DE VOOR- EN NADELEN VAN LEER EN TEXTIEL MOTORKLEDING

Leer
+ Meest slijtvast
+ Stijlvol
+ Duurzaam
– Comfortabel bij beperkte weersomstandigheden
– Gemiddeld duurder dan textiel

Textiel
+ Breed aanbod
+ Comfortabel bij nagenoeg alle weersomstandigheden
– Minder slijtvast
– Gaat gemiddeld minder lang mee

Conclusie

Motorfietskleding Leer of Textiel? Voor vegetariërs of veganisten is deze kwestie snel te settelen, maar het overgrote publiek lijkt het moeilijk te hebben met deze keuze en dat is niet zo gek gezien de brede keuze. Lederen motorkleding staat hoog in het vaandel wat betreft veiligheid, maar is het verschil met textiele motorkleding eigenlijk wel zo groot als men doet denken? En in welke situatie draag je welk materiaal?

Je zult moeten uitzoeken waar en hoe je op je motor gaat rijden, en ook wat voor soort pak je wilt. Supersportraces in de zomer schreeuwen echt om een leren motorpak met een mooie replica-helm, of als je kiest voor veiligheid boven alles, ga dan voor leer. Voor een weekendje in de bergen of een off-road ritje moet je echt een textiel touring motorpak krijgen waarin je zowel de thermo-voering als de waterdichte voering kunt verwijderen. Heb je een groter budget, zorg dan voor een goede waterdichte jas voor de winter en een geventileerde jas voor de zomer.

Motorfietskleding Leer of Textiel?
Motorfietskleding Leer of Textiel?