Beste motorfietsen voor vrouwelijke rijders

Beste motorfietsen voor vrouwelijke rijders

Beste motorfietsen voor vrouwelijke rijders waar kan ik het beste op letten hier een aantal tips!

Zithoogte van de motor


Vrouwelijke motorrijders zijn gemiddeld iets kleiner dan mannen, en soms kan dat een probleem zijn. De meeste motorfietsfabrikanten richten zich op rijders van gemiddelde lengte, en vaak is de motorfiets die we willen gewoon te hoog. Hoewel de meeste motorfietsen verlaagd en aan je lengte aangepast kunnen worden, is het altijd een goed idee om een af fabriek verlaagde motorfiets te kiezen, vooral als het je eerste motorfiets is.

Lagere motorfietsen zijn gemakkelijker te hanteren omdat je je voeten comfortabel op de grond kunt zetten, waardoor motorrijders zich zekerder voelen. Bovendien hebben motorfietsen met een lagere bodem doorgaans ook een lager gewicht, waardoor de motorfiets stabieler en evenwichtiger aanvoelt. Enkele motoren die je kunt overwegen zijn de Honda,Triumph, Kawasaki, Harley-Davidson Sportster, Honda of een Moto Guzzi.

Gewicht van de motorfiets


Een ander belangrijk aspect om over na te denken is het totale gewicht van je motorfiets. Als het om vrouwelijke motorrijders gaat, willen de meesten van ons zich comfortabel en veilig voelen op onze motorfiets en weten dat we de motorfiets kunnen optillen als we hem omver rijden. Hoewel het gewicht van de motor er tijdens het rijden niet veel toe doet, zijn lichtere motorfietsen veel gemakkelijker te manoeuvreren en te verplaatsen als je eenmaal van de motor bent. Een motorfiets van 300-400 kilo is voor beginnende motorrijders wendbaarder en wendbaarder dan een zware machine van meer dan 500 kilo. Als je meer houdt van een lichtgewicht motorfiets, kijk dan eens naar de modellen van Honda of Yamaha motoren.

Verhouding vermogen/afmeting


Kiezen voor een lagere, kleinere motorfiets hoeft niet te betekenen dat je minder vermogen hebt. Een Ducati Monster bijvoorbeeld heeft een 80cm zadel maar is meer dan 797 CC. Hoewel de meeste kleinere motorfietsen meestal een kleinere motorinhoud en minder pk’s hebben, is het toch mogelijk om een grotere machine te kopen en die te laten verlagen of verder aan te passen zodat hij bij jou past.

Als je mechanisch aangelegd bent of een monteur hebt die je vertrouwt, kijk dan of de motorfiets die je op het oog hebt, kan worden aangepast en aangepast aan je lengte en gewicht. Een BMW 850 of een Suzuki 650 zijn bijvoorbeeld allebei krachtige motorfietsen, maar ze kunnen vrij gemakkelijk verlaagd worden met verlagingskits.

Betrouwbaarheid van de motor


De beste motorfietsen voor vrouwelijke rijders zijn diegene die betrouwbaar zijn! Of je nu je eigen motorfiets onderhoudt of niet, een duurzame, betrouwbare motorfiets is altijd je beste optie. Te maken krijgen met onderdelen die snel slijten, veelvuldig olie verversen, en grillige, hoogtoerige motoren is niet iets wat je wilt meemaken, tenminste niet in het begin als je net begint. Als dit je eerste motorfiets is, of als je niet veel mechanische kennis en ervaring hebt, kun je het beste kiezen voor een motor die stevig en goed gebouwd is, en die met regelmatig onderhoud nog jaren mee zal gaan.

Lengte belangrijk bij het kiezen van de juiste motor


Lichamelijke kenmerken zoals je lengte is belangrijk bij de keuze van de juiste motor voor vrouwen.

Bij een stoplicht of bij parkeren van de motor is het erg handig als je met de motor kunt lopen. Bij motoren is het prettig als je achteruit of vooruit kunt lopen, dus je voeten moeten bij de grond kunnen.

Er zijn lange vrouwen die zonder problemen op de grootste motoren rijden, ben je wat korter dan kusje vaak de motor laten verlagen! Dit kan niet bij elke motor dus vraag dit bij de dealer altijd even na! En als laatste neem goede motorlaarzen voor je eigenveiligheid.