9 Beste jethelmen van 2022

Beste jethelmen van 2022

9 Beste jethelmen van 2022 ook wel open face helmen

Voor velen is het gevoel van een jethelm en de bevrijdende sensatie die dat met zich meebrengt een essentieel onderdeel van het rijden. Er zijn echter beperkingen aan een open helm, zoals de zeer reële kans dat iets je gezicht raakt.

Een of ander vizier is dus een tastbaar voordeel bij het dragen ervan. Dat kan echter het gevoel van open lucht verminderen dat de keuze voor een integraalhelm in de eerste plaats bepaalde.

Een helm die dit probeert aan te pakken is de pendelhelm of Jet-helm, zo genoemd vanwege de gelijkenis met helmen voor gevechtspiloten.

Deze helmen hebben een vizier dat het gezicht volledig bedekt tot aan de kin en bieden een enorm gezichtsveld en de mogelijkheid om met open vizier te rijden, terwijl insecten en vuil uit het gezicht worden gehouden. Geweldig voor een combinatie van koel en rustig rijden.

Het geweldige zicht, de uitstekende geluiddemping en de bescherming van het gezicht maken ze erg populair bij forenzen en stadsrijders, met name op het vasteland; je ziet hordes maxi-scooters of kleine fietsen door het centrum van Rome, Madrid of Parijs zoeven met gepaste forenzen op weg naar hun werk, in hun motorkleding met een jethelm op en hun aktetas achterop.

Wat de veiligheidsclassificatie betreft, moeten alle motorhelmen die in Nederland te koop zijn, ook die hier, voldoen aan de norm ECE22.05 en hoewel veel integraal- en flip-front helmen zijn getest en beoordeeld door de overheid, worden integraalhelmen niet getest, zodat u uw keuze moet baseren op de fabrikant, de stijl en de pasvorm.

Dat laatste is bij een jethelm even belangrijk als bij elke andere soort – hij moet goed zitten en niet verschuiven zodra hij is opgezet, maar toch comfortabel zijn.

Hier is een selectie van onze jethelmen.

Jethelmen voor beginners (Prijzen onder 150euro)

LS2 OF573 Twister

De LS2 OF573 is een uitstekende jethelm van LS2. Een jethelm biedt ultieme vrijheid en geeft je een klassieke look.

De belangrijkste taak van een helm is het bieden van bescherming. De van polycarbonaat gemaakte wit OF573 biedt uitstekende bescherming en prestaties zonder te diep in de buidel te hoeven tasten. Verkrijgbaar in div kleuren

bekijken

De Premier Rocker is een uitstekende jethelm van Premier. Een jethelm biedt ultieme vrijheid en geeft je een klassieke look.

Jethelmen bieden niet alleen vaak een uitstekende ventilatie en gezichtsveld, maar ze zijn ook nog het lichtste type helm dat er bestaat.

Uiteraard zijn al onze helmen gecertificeerd en legaal voor de Europese wegen, aangezien deze helm ECE 22.05 is goedgekeurd.

Verkrijgbaar in div kleuren

 

bekijken

Premier Rocker

Shark Nano

Shark Nano

De Shark Nano is een zeer veelzijdige jethelm. Door de mooie neo-retro stijl past deze helm zowel op een scooter, cruiser, custom of naked bike. Comfort, gebruiksvriendelijkheid, aerodynamica en ventilatie zijn de pluspunten van de Shark Nano. 

De van polycarbonaat gemaakte zwart Nano biedt uitstekende bescherming en prestaties zonder te diep in de buidel te hoeven tasten.. Verkrijgbaar in div kleuren

bekijken

Middenklasse open-jethelmen (Prijzen 150 tot 300 euro)

De SCORPION Covert-X is een ‘transformer’, ofwel een jethelm waar je jezelf achter kan verstoppen. Echt, met een kinstuk dat dienstdoet als masker.

Het laat zich zeer makkelijk monteren of verwijderen (drukknopje) en met twee geïntegreerde afdekplaatjes en een extra hoesje verander je deze motorhelm in een mum van tijd compleet van uitzicht.

Uiteraard zijn al onze helmen gecertificeerd en legaal voor de Europese wegen, aangezien deze helm ECE 22.05 is goedgekeurd.

Verkrijgbaar in div kleuren vanaf 299,00

 

bekijken

SCORPION Covert-X T-Rust

Nexx SX.60 Cruise

De Nexx SX.60 is een uitstekende jethelm van Nexx. Een jethelm biedt ultieme vrijheid en geeft je een klassieke look. Vanwege deze klassieke look zie je vaak Chopper/Retro, Urban/Street rijders die dol zijn op deze helm.

Het lage gewicht zorgt voor een gevoel van vrijheid en comfort, waardoor de jethelm een goede keuze is voor rijders die graag bij warm weer rijden. . Verkrijgbaar in div kleuren

bekijken

De Shark Street Drak is een uitstekende jethelm van Shark. Een jethelm biedt ultieme vrijheid en geeft je een klassieke look. Vanwege deze klassieke look zie je vaak Chopper/Retro, Urban/Street rijders die dol zijn op deze helm. 

Uiteraard zijn al onze helmen gecertificeerd en legaal voor de Europese wegen, aangezien deze helm ECE 22.05 is goedgekeurd.

Verkrijgbaar in div kleuren

 

bekijken

Shark Street Drak Tribute

Hoogwaardige open-jethelmen (Prijzen 300+)

ROOF Roadster Iron

De ROOF Roadster is een uitstekende jethelm van ROOF. Een jethelm biedt ultieme vrijheid en geeft je een klassieke look. Vanwege deze klassieke look zie je vaak Chopper/Retro, Urban/Street rijders die dol zijn op deze helm. 

Naast veiligheid, is ook comfort een essentiële eigenschap van elke goede helm. Deze Roadster is voorzien van een ventilatiesysteem met 2 uitlaatpoorten om fris te blijven. Daarnaast is de binnenvoering van de helm geschikt voor een bril, verstelbare pasvorm, verwijderbaar, vochtafvoerend, wasbaar.  . Verkrijgbaar in div kleuren

bekijken

De Nexx X.Viliby is een uitstekende jethelm van Nexx. Een jethelm biedt ultieme vrijheid en geeft je een klassieke look. Vanwege deze klassieke look zie je vaak Chopper/Retro, Urban/Street rijders die dol zijn op deze helm.

De belangrijkste taak van een helm is het bieden van bescherming. De van glasvezel / fiber mix gemaakte blauw X.Viliby is over het algemeen sterker dan een polycarbonaat schaal. Deze helmen zijn licht van gewicht, duurzaam en enigszins flexibel, waardoor ze de schokken uitstekend kunnen opvangen.

Verkrijgbaar in div kleuren

 

bekijken

Nexx X.Viliby Signature

Schuberth M1 Pro

De Schuberth M1 Pro is een uitstekende jethelm van Schuberth. Een jethelm biedt ultieme vrijheid en geeft je een klassieke look. Vanwege deze klassieke look zie je vaak Urban/Street rijders die dol zijn op deze helm. 

Naast veiligheid, is ook comfort een essentiële eigenschap van elke goede helm. Deze M1 Pro is voorzien van een ventilatiesysteem met 1 inlaatpoort om fris te blijven.  . Verkrijgbaar in div kleuren

bekijken
Aanbieding!

Jethelmen

ROOF Roadster

Oorspronkelijke prijs was: 299,00€.Huidige prijs is: 254,15€.
Aanbieding!

Jethelmen

Shark Nano

Oorspronkelijke prijs was: 279,99€.Huidige prijs is: 118,99€.

beste motorhelm 2022, beste integraalhelm 2022, beste systeemhelm 2022, motorhelm test anwb, shoei gt-air 2